Geveltimmerwerk

Zorgeloze samenwerking

Als timmerfabriek streven we naar totaaloplossingen. Of het nu gaat om renovatieprojecten of om het plaatsen van kozijnen en elementen in nieuwbouw: we willen onze klanten ontzorgen. Omdat we productie, afwerking en transport geheel in eigen beheer uitvoeren kan elke opdrachtgever rekenen op een zorgeloze samenwerking.

 

Hout: een duurzame keus

Hout is een duurzame en betrouwbare grondstof. Ten eerste is de productie van hout – in tegenstelling tot de productie van pvc, aluminium of staal – milieuvriendelijk. Verder is hout recyclebaar. En als natuurproduct is het vanzelfsprekend ook hernieuwbaar: zodoende vormen duurzaam beheerde bossen een onuitputtelijke bron. Dit hout heeft onze voorkeur, we zijn dan ook FSC®- en PEFC™-gecertificeerd.

Drie concepten

Onze gevelproducten leveren wij volgens de drie concepten van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie, de NBvT. Per concept zijn de taken en verantwoordelijkheden tussen de opdrachtgever en timmerfabriek duidelijk vastgelegd. Zo profiteren opdrachtgevers en eindgebruikers van heldere onderlinge afspraken, lagere productiekosten, minder gebreken bij oplevering. Maar vooral van een beter en duurzamer kwaliteitsproduct.

 

 

 

Concept II: compleet product

Adriaan van Erk Timmerfabriek levert de gevelproducten voorzien van een voorlaksysteem. Dit verbetert de duurzaamheid van de producten, vereenvoudigt de verzorging en verlaagt de onderhoudsfrequentie. Op verzoek kan gekozen worden voor beglazen en aflakken.

Concept III: co-makership

Adriaan van Erk Timmerfabriek verzorgt het beglazen, aflakken en plaatsen van de gevelproducten. Fabricage en afwerking onder geconditioneerde omstandigheden leveren een kwalitatief hoogwaardig product. En omdat Adriaan van Erk Timmerfabriek zelf verantwoordelijk is voor het plaatsen, geven wij garantie op het volledige eindproduct.

Concept IV: Totaalplan

Adriaan van Erk Timmerfabriek neemt na het beglazen, aflakken en plaatsen van de gevelproducten ook het totale onderhoud voor een bepaalde periode over. Al tijdens het ontwerpproces adviseren we over verantwoorde keuzes voor houtsoort, detaillering en afwerking. Klanten profiteren van maatwerk, kostenbesparing tijdens de bouw- én gebruiksfase. Bovendien maken we prestatieafspraken met de eindgebruiker.

Kozijnen, ramen en deuren

Kozijnen die onder ideale, geklimatiseerde omstandigheden zijn afgelakt, voorzien van glas en hang- en sluitwerk vragen minder onderhoud in de toekomst. In onze werkplaats kunnen we de grondlak, voorlak en aflak optimaal op elkaar afstemmen. Een dergelijk totaalpakket bevordert niet alleen de kwaliteit maar optimaliseert ook het productieproces. Daar plukt u als opdrachtgever de vruchten van.

Binnenspouwbladen

Hoe completer het product, hoe minder zorgen de klant heeft. Daarom produceert Adriaan van Erk Timmerfabriek ook zelf binnenspouwbladen.
Met de prefab binnenspouwbladen van Adriaan van Erk Timmerfabriek kiest u voor een ideale bouwoplossing. Want bouwen met binnenspouwbladen is snel en gemakkelijk. In onze timmerfabriek vervaardigen we deze gevelsluitende elementen onder gecontroleerde omstandigheden. Wanneer we de binnenspouwbladen vervolgens afleveren op de bouwplaats, kunt u ze meteen plaatsen. Hiermee verkort u niet alleen de werkzaamheden, maar u voorkomt ook dat weersinvloeden grip krijgen op de kwaliteit. Want na plaatsing is de woning direct wind- en waterdicht.
Binnenspouwbladen en kozijnen zijn een ijzersterke combinatie. Daarom is Adriaan van Erk Timmerfabriek uw complete partner bij nieuwbouw en renovatie.

Comfortgevel

Renovatie is een uitstekend alternatief voor nieuwbouw. Maar hoe pakken straks de energieprestaties van de gerenoveerde woning uit? En wat gaat renovatie precies kosten?
De innovatieve Comfortgevel geeft u vooraf antwoord op deze vragen.

Revolutionair renoveren

De Comfortgevel is een prefab gevelsysteem dat kant-en-klaar op de fundering van de oude buitenmuur wordt geplaatst. De binnenmuur kan gewoon blijven staan, waardoor de doorlooptijd én de overlast voor de bewoner tot een minimum beperkt blijven. In de afwerking ligt de keuze tussen steen, stucwerk of hout. Dat betekent renoveren in harmonie met de rest van de wijk.

Innovatieve verwerking

In de Comfortgevel zijn door dertien gespecialiseerde bedrijven – waaronder Adriaan van Erk Timmerfabriek – allerlei innovaties verwerkt, denk bijvoorbeeld aan deur- en kozijnconstructies, isolatietechniek, materiaalgebruik en verfsystemen. Het resultaat is verbluffend: extreem goede isolatiewaardes en vormstabiliteit. De complete constructie overtreft de nieuwste bouweisen en de onderhoudsfrequentie is verlaagd dankzij de combinatie van gebruikte materialen en verfsystemen. Met een speciaal ontwikkeld calculatieprogramma zijn de energieprestaties én de kosten vooraf te berekenen. Niet voor niets was de Comfortgevel in 2013 genomineerd voor de verkiezing van Slimste Renovatieproduct.