Vragen of belangstelling?

Adriaan van Erk beantwoordt al uw vragen.

Contact

27 appartementen

Het Kompas

Midden in de wijk ‘Bijdorp’, nabij de gezellige dorpskern van Barendrecht, bevindt zich het voormalige schoolgebouw van basisschool Het Kompas, welke wordt getransformeerd naar een eigentijds woongebouw. Het plangebied heeft een oppervlakte van circa 0,2 hectare en wordt globaal begrensd door de Dudokdreef en de Van Ravesteyndreef.

Het gebouw is in 1996 op verzoek van de Gemeente Barendrecht door Adriaan van Erk Bouw gerealiseerd. Toendertijd ontworpen en ontwikkeld als schoolwoning(en), wat wil zeggen dat er een school gerealiseerd kon worden, maar dat het gebouw met relatief weinig bouwkundige aanpassingen getransformeerd kan worden naar appartementen.

Het Kompas zal straks worden ervaren als ‘nieuwbouw’. Dit kunnen we zeggen omdat alleen de draagconstructie van het gebouw blijft staan. Met de draagconstructie bedoelen wij de fundering, dragende muren, vloeren, buitengevels, en het trappenhuis. De rest van het gebouw wordt volledig gestript en opnieuw opgebouwd.

De appartementen op de begane grond krijgen ieder een eigen tuin. Voor de appartementen op de verdiepingen worden balkons gerealiseerd. Tevens wordt het gebouw uitgebreid met een liftinstallatie. Ook krijgt de gevel een nieuwe uitstraling.

Het voormalige schoolgebouw biedt ruimte aan 18 appartementen. Daarnaast wordt er een extra bouwlaag toegevoegd welke ruimte biedt aan nog 9 appartementen.