Over ons

Veelzijdige en innovatieve professional

Adriaan van Erk Timmerfabriek is een veelzijdige en innovatieve professional in houtproducten voor de woning- en utiliteitsbouw. Onze timmerfabriek haalt het beste uit twee werelden: ambachtelijke kennis en een moderne werkwijze in ons machinepark. Dankzij die combinatie leveren wij keer op keer gegarandeerde topkwaliteit.

SGT

Opdrachtgevers willen zekerheid over gebruikte materialen en grondstoffen. Dankzij de SGT-garantie van tien jaar op onze producten (met uitzondering van Concept I-producten) kunt u er als opdrachtgever of eindgebruiker op vertrouwen dat ons timmerwerk is afgewerkt met de voorgeschreven, kwalitatief hoogwaardige materialen. De kwaliteitscontrole door onafhankelijke inspecteurs vindt niet alleen plaats in de timmerfabriek, maar ook op de bouwplaats.

NBvT

De Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie behartigt de belangen van het topsegment van de Nederlandse timmerfabrikanten. De branchevereniging stimuleert het bouwen met hout in het algemeen, treedt op als kenniscentrum voor productinnovatie en werkt mee aan regelgeving voor kwaliteitsverbetering. Als lid van de NBvT voldoet Adriaan van Erk Timmerfabriek aan de strenge kwaliteitseisen die de branchevereniging stelt.

KOMO

De KOMO-kwaliteitsverklaring is voor de bouwwereld hét baken van zekerheid en kwaliteit. Vanzelfsprekend zijn de houten gevelelementen (concepten II, III en IV) en de Comfortgevel van de Adriaan van Erk Timmerfabriek voorzien van het KOMO-certificaat. Ook de gevelelementen van Accoya en gevelconstructies opgebouwd met binnenspouwbladsegmenten ontvingen van het SKH een KOMO-certificaat.

FSC en PEFC

Op dit moment zijn er twee leidende keurmerken voor duurzaam bosbeheer: FSC (Forest Stewardship Council) en PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes). Beide keurmerken staan garant voor duurzaam bosbeheer en worden onderschreven door de Europese Commissie en een aantal EU-lidstaten. Adriaan van Erk Timmerfabriek is voor beide keurmerken gecertificeerd. U beslist zelf welk keurmerk uw voorkeur heeft.